Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

17 Νομοθετήματα κατά των Πολυτέκνων

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν 78 Σύλλογοι Πολυτέκνων της Ελλάδας που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας Α.Σ.Π.Ε. ,που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου.

Από το Λασίθι συμμετείχαν και οι τρεις Σύλλογοι, Ιεράπετρας, Σητείας και Αγίου Νικολάου-Οροπεδίου Λασιθίου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι, μίλησαν με αγανάκτηση για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της οικογένειας, αλλά τονίστηκε ιδιαίτερα η απαισιόδοξη εξέλιξη της υπογεννητικότητας για την Ελλάδα καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας υπερβαίνουν κατά 35% έναντι των γεννήσεων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις δημογραφικές προβλέψεις τα επόμενα έτη στη χώρα μας.

Από το 2011-2017 έχουν ψηφιστεί από την Ελληνική Πολιτεία 17 νόμοι που περιορίζουν και καταργούν κεκτημένα δικαιώματα των πολυτέκνων( κατάργηση αφορολογήτου για τους πολύτεκνους ενισχύοντας τους άγαμους, επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στους πολύτεκνους, κατάργηση ισόβιας σύνταξης, κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων,κ.τλ)

Η απορία όλων μας είναι, γιατί η πολιτεία και οι κυβερνήσεις μας να δείχνουν τόση Αντιπολυτεκνική-Αντιδημογραφική-Αντιοικογενειακή στάση.! (σύμφωνα συμβίωσης- έμφυλες ταυτότητες, διαστρέβλωση του μαθήματος των θρησκευτικών )

Βεβαίως, η απάντηση που έλαβε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά από ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς και στη Βουλή των Ελλήνων, ήταν ,μέσω των Γραμματέων, <<εντολή της Τρόικα>>.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ποιοί διαχειρίζονται τη χώρα μας, ποιοί είναι οι αξιωματούχοι – εντολείς της Ελλάδας- οι Τοκογλύφοι Δανειστές και οι πολιτικοί μας παράγοντες είναι απλοί παρατηρητές.

Τη παράσταση πάντως έκλεψε η πρόεδρος Πολυτέκνων Καλύμνου Ψαρομπά Σεμίραμις η οποία προέβαλε την αγωνία που περνούν όλοι οι κάτοικοι του Νησιού με τις προκλήσεις των Τούρκων, και τον ηρωισμό Ελληνίδων πολύτεκνων Μητέρων που αντιστέκονται στην ερημοποίηση του Τόπου τους. Είναι το νησί με τους περισσότερους πολύτεκνους σε όλη την Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού. Ο Σύλλογος κάνει πολύ καλή δουλειά σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα οικονομικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα για τις πολυμελείς οικογένειες. Μα δυστυχώς βλέπουν μια απούσα Πολιτεία, πού έχει αφαιρέσει από τους αφανείς Ακρίτες μας ακόμα και τη χορήγηση Δωρεάν τροφίμων.

Παράπονο των προέδρων είναι και η σύγχρονη διαστέβλωση του όρου Πατριώτη με αυτή του εθνικιστή. Οι Πολύτεκνοι είναι Πατριώτες, αγαπούν και φροντίζουν την πολυμελή οικογένειά τους αλλά προπάντων παραμένουν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη, που τους ενισχύει στην καθημερινότητά τους.

Αυτό εκφράστηκε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα , που οι Πολύτεκνοι έδωσαν ηχηρό Παρόν.

Ο Πρόεδρος Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου Γεώργιος Γενειατάκης  συμμετείχε με την Ιδιότητα του Αντιπροέδρου Της Γενικής Συνέλευσης της Α.Σ.Π.Ε τονίζοντας την Ανάγκη για οικονομική ελάφρυνση των Συλλόγων και των μελών  από την Ομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.