Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

  Αύξηση 70% των πολύτεκνων οικογενειών το 2022 σε σχέση με το 2021

                                Στον Άγιο Νικόλαο

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!  Την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα την γνωρίζουμε

Η χώρα μας υποφέρει από δημογραφικής απόψεως, Το πού ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα από πλευράς γεννήσεων – θανάτων, μπορούμε να κοινοποιήσουμε τις  έρευνες που διεξάγει η ΕΛΣΤΑΤ , Διεύθυνση Στατιστικών Πληθυσμού, Απασχόλησης
και Κόστους Ζωής.

Απογραφή  μόνιμου Πληθυσμού  το 2021  10.432.481 (-3,5%σε σχέση με το 2011)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ:  2021.

  • οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατά το 2021 ανήλθαν σε 85.346

καταγράφοντας αύξηση κατά 0,7% σε σχέση με το 2020 που ήταν 84.764

· Οι θάνατοι, κατά το 2021, ανήλθαν σε 143.919   καταγράφοντας
αύξηση κατά 9,8% σε σχέση με το 2020 που ήταν 131.064 . καταδεικνύοντας την έντονα αρνητική πλευρά του όλου θέματος.


Αυτό που κατέγραψε η τελευταία απογραφή,  ήταν ένα μείγμα παραμέτρων το οποίο συμπεριελάμβανε ,  την εξωτερική μετανάστευση, δηλαδή τους Έλληνες που μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία μέσω του λεγομένου brain drain αλλά και την εισερχόμενη μετανάστευση ανθρώπων οι οποίοι πληρούν τα στατιστικά κριτήρια ώστε να θεωρηθούν ως μονίμως διαμένοντες στη χώρα μας.

Με άλλα λόγια, πέραν των μέτρων  (με μορφή  επιδομάτων)  που έχουν ληφθεί από τη   κυβέρνηση   κατά της υπογεννητικότητας , πρέπει να προχωρήσει δυνατά στη δημιουργία “καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης”. Ενός τρόπου, δηλαδή, ώστε να μείνουν οι Έλληνες στην Ελλάδα.

Συνάμα, όμως, οφείλει να εστιάσει και στην αντιστροφή της υπογεννητικότητας, όπου μέτρα όπως αυτά που έχουν ήδη ληφθεί, οφείλουν να επεκταθούν περαιτέρω για την ενίσχυση των πολύτεκνων, και οι οριζόντιες περικοπές να μην συνεχίσουν να  Εξισώνουν τον Πολύτεκνο με τον Άγαμο!

Πρόκειται για ένα ζήτημα εθνικής σημασίας ή ακριβέστερα εθνικής επιβίωσης, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί μόνον μέσω της χορήγησης επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ ή αυξάνοντας το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αλλά απαιτεί μία σαφώς γενναιότερη πολιτική, όπως  αυτό που είχε  ανακοινώσει   ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπαν  για  πλήρης φοροαπαλλαγή για τις γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά.

 Και όμως ο Άγιος  Νικόλαος μπαίνει δυναμικά  στο ρυθμό της αύξησης  του πληθυσμού με τα ποσοστά των Πολύτεκνων οικογενειών να παρουσιάζουν  Αυξητική τάση.

Το 2022 είχαμε 13 Νέες  εγγραφές πολύτεκνων οικογενειών στον Άγιο Νικόλαο

σε σχέση με το 2021 που είχαμε 5   Αύξηση + 70%

         Η Απογραφή του 2021 ανέδειξε τα εξής

      ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 25.570 άτομα 

      ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 3.231 άτομα

           Σύνολο 28.801 ατόμων των δυο Δήμων

Βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο Πολυτέκνων  642 Πολύτεκνες οικογένειες   με τα οικογενειακά μέλη να  ανέρχονται  σε 2.840 άτομα.

Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη Ισχύ αλλά χρειάζεται επανα-δραστηριοποίηση,  Σύνθημά μας « η Ισχύς εν τη Ενώσει»  

«πρέπει να υπερασπιστούμε την Ελληνική μας  ταυτότητα, τη χριστιανική μας κληρονομιά , να ακμάσει ο Ελληνικός πληθυσμός φορέας της Ελληνικής γλώσσας που ομιλείται  αδιάλειπτα από την εποχή του Ομήρου.  Να συνυπάρξουμε και  με άλλους   ξένους λαούς  , μετανάστες  και  αλλοδαπούς πολίτες  αλλά για κανένα λόγο δεν  θέλουμε  να αφανίσουν τις παραδόσεις μας και να μας αλλοιώσουν οι  ξένες κουλτούρες».

Οφείλουμε  να  συνειδητοποιήσουμε και να  καθοδηγήσουμε ότι με τη δική σας -των μελών μας εννοώ – ενεργή Συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις , εκδηλώσεις, εκδρομές,  θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε  στην αλλαγή νοοτροπίας του Συλλόγου μας , με απώτερο σκοπό να τον καταστήσουμε περισσότερο λειτουργικό και  βιώσιμο στο μέλλον.

                                                                   Ως  Υπεύθυνος του εγγράφου

                                                                                 Γεώργιος  Γενειατάκης                                                                        

                                                                    Πρόεδρος Του Συλλόγου Πολυτέκνων

                                                                     Αγίου Νικολάου –Οροπεδίου Λασιθίου

                                                                                     και Περιχώρων