Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

Του Γιωργου Γενειατάκη

Προέδρου Συλλόγου Πολυτέκνων

                               Πέμπτη, 03-Οκτ-2024

            Το κράτος δεν μπορεί να λύσει το δημογραφικό

Μικρό Κράτος-Χαμηλή Φορολογία-Φιλικότητα στην Επιχειρηματικότητα

Του Γιωργου Γενειατάκη

Προέδρου Συλλόγου Πολυτέκνων

Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, Ένα τεράστιο πρόβλημα που φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό,  Είναι σίγουρα ολόκληρης της Ευρώπης και μάλλον όλου του Δυτικού Κόσμου. 

 Λένε οι κυβερνητικοί κρατιστές για την επίλυση του δημογραφικού.

Θα δώσουν λέει επιδόματα και θα εκπονήσουν προγράμματα στέγης για νέα ζευγάρια. Θα “αυξήσουν” με κρατικές αποφάσεις και τους μισθούς. Υποθέτουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο τα νέα ζευγάρια θα έχουν τα μέσα για να επιχειρήσουν να κάνουν παιδιά και μεγάλες οικογένειες.

Οι αντιλήψεις αυτές είναι για τα μπάζα. Βέβαια, η ελληνική κοινωνία τις αποδέχεται καθώς είναι εθισμένη στον κρατισμό και φυσικά εδώ και χρόνια δεν “έρχεται” σε επαφή με άλλες ιδέες πέραν των κρατικίστικων θεωριών περί ενός “καλού” κράτους-πατερούλη που φροντίζει για όλα. 

Ας φανταστεί  ο καθένας ένα νέο ζευγάρι εθισμένο στις κρατικές παροχές και με εισοδήματα 800 + 800 ευρώ να προσπαθεί να “κάνει” οικογένεια. Αν δεν έχει οικογενειακή (από μητέρα ή πατέρα) οικονομική βοήθεια θα ζήσει μια ζωή ανέχειας.  Αλλά και 1.000 + 1.000 ευρώ να είναι το εισόδημά του η ζωή του θα είναι περιορισμένη. 

Ας σημειωθεί πως οι νέοι άνθρωποι θεωρούν ότι οι διακοπές του καλοκαιριού είναι δεδομένες και “δικαίωμα” του καθενός. Το ίδιο και η διασκέδαση, το αυτοκίνητο κ.λπ. Και όλα αυτά θα επιτευχθούν με επιδόματα και “κρατική” στέγαση;….

Να πληροφορήσουμε -εμείς οι Bιοπαλαιστές Πολύτεκνοι-   τους κρατιστές ότι για να αποφασίσουν τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά απαιτούνται εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Και ότι αυτά είναι πολύ μακριά από τον Ελληνικό κρατισμό.

1.Το πρώτο που απαιτείται είναι η ανάδειξη της μητρότητας και της πατρότητας ως αξιών.

 Να αισθάνεται κάποιος περήφανος λέγοντας έχω 2, 3 ή 4 ή 5 παιδιά.

Σήμερα δηλώνοντας κάποιος μητέρα ή πατέρας δεν αισθάνεται κάποια τιμή. Πιθανόν και να εισπράτει το μήνυμα: 

– Καλά που πήγες και έμπλεξες;…

2.Ένα δεύτερο σημαντικό είναι να υπάρχουν οικογενειακά πρότυπα που αναδεικνύουν τη λειτουργικότητα μιας οικογένειας.

Σήμερα στη  θολότητα  των κάθε είδους woke κουλτούρα ( καταχρηστικός Δικαιωματισμός) δεν στέκεται  η ιεραρχία σε μια οικογένεια αλλά ούτε  η στοιχειώδης κατανομή ρόλων. Τα παιδιά έχουν όλα τα δικαιώματα  και οι γονείς είναι βέβαιο ότι θα καταδικαστούν σκληρά από τα κάθε είδους woke δικαστήρια.  

3.Για τους νέους η  εργασία, η δημιουργικότητα, ο αγώνας για τη ζωή μοιάζουν παρωχημένα.

 Τα δικαιώματα, τα επιδόματα, η κρατική προστασία μοιάζουν καλύτερα. Έτσι αναπτύσσονται και ανάλογοι “χαρακτήρες” στους πολίτες. Όλοι αναζητούν τις επόμενες παροχές, επιδόματα κ.ά. Πολύ λίγοι βγαίνουν στον στίβο της ελεύθερης αγοράς και δημιουργίας.

Όλοι οι κρατιστές θεωρούν  ότι οι μεγάλοι μισθοί θα προκύψουν δια των  κρατικών αποφάσεων… Να τους πληροφορήσουμε ότι όποιες κρατικές αποφάσεις και να υπάρχουν για τους μισθούς αυτοί δεν πρόκειται να αυξηθούν αν δεν υπάρχουν δουλειές. Αν δεν υπάρχουν παραγωγικές επιχειρήσεις που θα παράγουν κέρδη  με Εξαγωγικό χαρακτήρα  πώλησης των προϊόντων που παράγουν. 

Είναι αυτές οι επιχειρήσεις που θα χρειάζονται ειδικούς και εργαζόμενους κάθε είδους. Εργαζόμενους δηλαδή τους οποίους θα πληρώνουν καλά για να πραγματοποιούν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους. Αν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις, παραγωγή και δημιουργία πλούτου τα νέα ζευγάρια θα ζουν στη φτώχεια και τη μιζέρια. Τα παιδιά θα έρχονται με το σταγονόμετρο. 

Κατά συνέπεια η λύση του δημογραφικού συναρτάται με μεγάλη αλλαγή που είναι απαραίτητο να γίνει στη χώρα. Μια τεράστια φιλελεύθερη μεταρύθμιση-επανάσταση που μπορεί να συμπυκνωθεί στο εξής σύνθημα:

-Μικρό Κράτος-Χαμηλή Φορολογία-Φιλικότητα στην Επιχειρηματικότητα