Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και από ώρα 11η πρωινή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγίας Άννας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου πραγματοποίησε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Αρχικά συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και ακούστηκαν προτάσεις και θέσεις. Στον απολογισμό του Δ.Σ. ενημερώνοντας τα μέλη για όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα την τελευταία τριετία ο πρόεδρος Γ. Γενειατάκης ανέφερε ότι έγιναν από το Σύλλογο παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για τις πολύτεκνες οικογένειες, πραγματοποιήθηκαν με χορηγίες από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης εκδηλώσεις για να τιμηθεί η πολύτεκνη μητέρα, διανεμήθηκαν τόνοι (τουλάχιστον 15) κηπευτικών και φρούτων από χορηγίες που εξασφαλίστηκαν από αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ιεράπετρας χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια από το ελληνικό κράτος. Αναφορά έγινε, επίσης, στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους πολύτεκνους και στην απόφαση να δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται από 1/1/2020 και στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου για κάθε παιδί κατά 1.000 ευρώ «που είναι μια μικρή ανάσα χωρίς όμως να λύνει το δημογραφικό πρόβλημα». Ο πρόεδρος τόνισε ότι αυτό που χρειάζονται οι πολύτεκνοι είναι «γενναία κίνητρα ώστε να μην φεύγουν οι νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο δημογραφικό και αυτή είναι μια μεγάλη ‘πληγή’». Επίσης τόνισε ότι αποτελεί «χρέος για την κάθε κυβέρνηση η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας αφού είναι το κύτταρο που στηρίζει την κοινωνία και εξασφαλίζει υγεία στο κοινωνικό σύνολο και η δημογραφική ανάκαμψη της Ελλάδος διέρχεται μέσα από την στήριξη αυτής».
Κατόπιν παρουσιάστηκαν από τον ταμία του Συλλόγου ο απολογισμός του έτους 2019 και έπειτα ο προϋπολογισμός του έτους 2020, τα οποία εγκρίθηκαν παμψηφεί.
Με την ευλογία του π’ Ευγένιου πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πίτας και προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκομένους.
Εν συνεχεία, διενεργήθηκαν εκλογές για τη θέση του Προέδρου, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για το Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς και την Εξελεγκτική Επιτροπή και εν τέλη για τον Αντιπρόσωπο του Συλλόγου στις Ενώσεις. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
-Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γενειατάκης Γεώργιος, ο οποίος εκλέχθηκε και Αντιπρόσωπος του Συλλόγου στις Ενώσεις Συλλόγων Πολυτέκνων.
-Στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν με σειρά ψήφων οι π’ Χαλκιαδάκης Κων/νος (19), Σκουλικάρης Νικόλαος (17), Καμαράτου Ευαγγελία (15) και Μυλωνάκη Ελένη (12). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Αποστολάκης Εμμανουήλ (11) και Καραβαλάκη Χριστίνα (10). Το Πειθαρχικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Καμπανός Εμμανουήλ (20), Τσιάμου Μαρία (20) και Τζανόπουλος Εμμανουήλ (19). Τέλος την Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούν οι Αγγελάκης Χαρίδημος (19), Κοκολάκης Κων/νος (22) και Σωπασή Καλλιόπη (20).

Το νέο Δ/Σ θα συγκληθεί σε σώμα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο γραφείο του Συλλόγου.